Биография

Роден на 07.09.1963. Свири на китара и пее от детските си години. Играе в театъра на двореца на пионерите от 1975 до 1981г. Свири и пее в ученически групи във 9 та френска гимназия София. Играе в театъра и свири и пее в различни банди в казармата. През 1987 ма записва първата си песен в БНР. Печели второ място на конкурс за млади певци през 1992, а през 1993 първо място на Златния орфей с песен на Деян Неделчев. От 1991 до 2000 е солист на Ансамбъла на строителни войски. От 1993 та до 2000 та е водещ на няколко предавания в Дарик радио; Казино 13. Дарик Наздравици, Фурната на 6, Суперавтосалон и др.През 1994 та издава първото си CD-Анна. През 1996-та година създава група Латинопартизани. През 1999-та издава албума “Каиман”, който печели много награди и е първият латиноалбум в България. Песента “Кайман” на Искрен и Латинопартизани се върти по много Европейски и Американски станции, като заема първи места в много класации. Тя е в задължителния репертоарен план на много увеселителни заведения у нас и в чужбина. От същия албум излизат хитовете “На самотен остров”, “Морска болест”, “Черно момиче”.През 2001-ва групата печели наградата на медийния фестивал “Златна антена” на Албена.

През 2002-ра излиза албума“Нощни мечти”. Песента“Наследство” е номинирана в много категории за годишни музикални награди у нас. Сингълът “Губя те”, в дует с Марияна Попова, стои 7 седмици на 2 място в българския топ 100. Същия успех се повтаря и със песента “Ола амор” , записана на португаски и български. През 2006-та излиза сборния албум “1996-2006 The Best”. Той съдържа най-усшешните хитове за периода 1996-2006, като в DVD диска има 12 видеоклипа на групата.

Искрен Пецов и Латинопартизани имат сериозен опит в промотирането на много търговски марки, като изключително удачни са били турнетата в страната. Още през 1999-та и 2000-та година, групата има 60 концерта с Водка 5, заедо с Ъпсурд, Антибиотика, Мишо Шамара и други. Следват промоциите на “Шейкър-клуб” през 2001-ва, Булгартабак-2005 , Програма Редукция, Водка Градус, Пежо и други през следващите години. Доброто представяне по време на турнетата, се дължи не само на професионализма на музикантите и на латино хитовете, а и на уменията на Искрен като водещ и аниматор на концертите.

Последния хит на Искрен с Латинопартизани е „Ша-ла-ла“ , с участието на Биг Ша

През 2012 та Искрен играе в пиесата Дон Жуан, или Изповедта на стария женкар, в компанията на Славчо Пеев, Димо Алексиев, Ани Топалова, Валентин Балабанов, Иван Лечев, Кали и др.

Искрен участва и в малка роля в италианската кинопродукция: Дамата с камелиите.

2016 та се навършиха 20 г. От създаването на Латинопартизани.

Рожденният ден беше отпразнуван на 1.12.2016 с голям концерт в ресторант Ранчеро-стек хаус, с участието на: Мариана Попова, Акага, Калин Вельов, Калин Петров, Радослав Славчев, Ивелин Атанасов и др.Изпълнения на живо навечните хитове на групата: Кайман, На самотен остров, Наследство, Морска болест, Черно момиче, Остани както преди, Губя те и др.През последните години Искрен прави много дуети с различни певци, сред които: Вили Станева, Румяна Коцева, Мариана Попова, Кристина Димитрова, Тони Димитрова, Джина Иванова, Цветелина, Петя Буюклиева, Роси Кирилова, Благовест Зерлиев и др.

През 2021 ва записва Кайман на руски, като песента „Сорян Пацан“ е като саундтрак от българския филм Ятаган, прожектиран в Русия, Украйна, Беларус и др.

През 2021 ва излиза албум с дуети, който съдържа и нови неиздавани песни на Искрен.

През 2023 та дублира много роли в анимационни филми, като някои от тях са: Батур, Бобъра, Заека от филма Лате.